Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovanská epopej Alfonse Muchy by se mohla přestěhovat do bunkru pod kyvadlem na Letné

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Slovanská epopej Alfonse Muchy by se mohla přestěhovat do bunkru pod kyvadlem na Letné, navrhuje nadační fond šéfa reklamní společnosti Bigboard Richarda Fuxy. Dílo je nyní provizorně umístěno ve Veletržním paláci.

"Slovanská epopej, dílo světového významu, si bezesporu svůj domov zaslouží. A Praha již v tuto chvíli skýtá prostor, kde zázemí mohla najít, a to bunkr na pražské Letné," píše Fuxa v dopise pro pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO).

Na přebudování nevyužívaného prostoru nechala nadace od kanceláře SGJ Projekt vypracovat projekt, a to včetně studie využitelnosti. Projekt by podle Fuxy zkultivoval chátrající objekt a vzniklo by tu nové kulturní centrum.

Na kolik by přestavba vyšla a jak by konkrétně vypadala a jak dlouho trvala, ale nepíše. "Kromě podpory zpracované studie jsem připraven se také na celém projektu organizačně a finančně podílet," uvedl.

Podle Krnáčové je možné o Fuxově nápadu jednat. "Je to projekt k diskusi. Teď odjede Slovanská epopej do Asie. Po jejím návratu, předpokládám, bude na předem stanovenou dobu a za jasně daných podmínek zapůjčena do Moravského Krumlova. V mezidobí se nebudu bránit diskusi se všemi možnými subjekty, které by Praze chtěly s výstavbou nového výstavního prostoru pro epopej pomoci," sdělila primátorka.

Témata:  Slovanská epopej Adriana Krnáčová Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy