Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zásah policie při přesunu Merkelové: Do kolony se pokusil vjet agresivní řidič

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Státní návštěvu Angely Merkelové v Praze provází řada komplikací. Během jednoho přesunu se pokusil agresivní řidič narušit kolonu svým automobilem, pohotovým policistům se podařilo pod hrozbou použití zbraní auto zastavit.

Německou kancléřku čekalo během návštěvy Prahy několik přesunů, které provází rozsáhlá bezpečnostní opatření. Během jednoho přesunu musela policie zasahovat.

V křižovatce ulic Milady Horáková a Tychonova totiž se zatím neznámý muž pokusil vjet do kolony A. Merkelové svým džípem Mercedes Benz ML. Na jeho manévr ihned zareagovali policisté z Cizinecké policie, kteří muže pod hrozbou použití střelné zbraně zastavili, byť se je snažil několikrát vytlačit pryč ze silnice.

"Mohu potvrdit, že došlo k pokusu o narušení kolony Angely Merkelové, nicméně byl okamžitě eliminován pražskými policisty z Cizinecké policie, kteří donutili řidiče zastavit a pod namířenými dlouhými zbraněmi vystoupit z vozu," uvedl pro aktu.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Pokus o narušení kolony s kancléřkou potvrdil mluvčí policejního prezidia Josef Bocán. "Díky velmi profesionální práci policistů Cizinecké policie Krajského ředitelství hlavního města Prahy byl tento pokus v samém zárodku eliminován," řekl Českému rozhlasu Bocán. Muž byl podle něj zajištěn.

Muže policie po incidentu zajistila a převezla na služebnu. "Případ si převzali pražští kriminalisté, kteří se jím zabývají pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě," sdělil policejní mluvčí ČTK.

Proč chtěl muž do kolony vjet zatím není zcela jasné, nicméně policie po jeho zadržení v autě našla teleskopický obušek, slzný plyn a pouta. Motiv činu je v šetření policie.

Témata:  Angela Merkelová Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy