reklama

V pražské ulici Na Žertvách byla po desáté hodině večer slyšet střelba. Podle informací z místa zde zatím neznámý muž pálil z okna budovy na lidi na ulici, střílel ale také po autech a autobusech.

Jednalo se o dům naproti autobusového nádraží, v jehož přízemí se navíc nachází restaurace s venkovní zahrádkou, která byla v době incidentu otevřená a seděli v ní hosté. Policisté místo před budovou okamžitě vyklidili a prostor vytýčili páskou se zákazem vstupu. Uzavřený byl rovněž přilehlý výstup z metra.

Střelec po svém činu zůstal ve svém bytě ve 2. patře, kde jej posléze zajistila zásahová jednotka. Z jaké zbraně muž střílel, není pořád jasné. Stejně tak jeho motiv zůstává záhadou. Policie zatím k případu uvolnila jen minimum informací.

"Zatím máme velmi málo informací. Bylo nám hlášeno zranění muže, ročník 1961. Mechanismus zranění nebyl nejdříve lékař schopen určit, následně se zjistilo, že byl zřejmě postřelen," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Zadrženého muže policisté po provedení nezbytných úkonů vyvedli z bytu a eskortovali na služebnu. "Okolnosti incidentu budou předmětem dalšího vyšetřování, více informací budeme poskytovat až ráno," doplnila Zoulová.