Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová odjela a Češi jsou na nohou. Počkejte, až půjdou muslimové volit, vzkazují

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Německá kancléřka Angela Merkelová o víkendu kritizovala ty země Evropské unie, které nechtějí přijímat muslimské běžence. Mezi tyto státy patří i Česká republika. Každá z členských zemí unie podle ní musí splnit svůj díl. Její slova vyvolala v Česku poprask.

„Paní kancléřko, nejde, abyste otevřela náruč a tak do Evropy pozvala milióny nelegálních migrantů a ostatních se předtím zapomněla zeptat,zda s tím souhlasí,zda něco takového vůbec chtějí," vzkázal jí na Facebooku hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Ani novinářce a poslankyni za ANO Janě Lorencové se nápad absolutně nelíbí. „Takže podle paní Merkel se musíme o migranty všichni podělit. Mám nápad. Počkejme si, až se v Německu dostanou k volebním urnám muslimové!" napsala na sociálních sítích.

Až se tak stane, přijdou podle ní velké změny. „Pak se podíváme, jestli v jakýchkoli funkcích zůstanou nejen ONA, ale i ostatní ženy. Představa, že by žena velela podle Islámu mužům v čemkoli, je z jiného světa! Chtěla bych vědět, jak dlouho by mělo Německo jako kancléřku ženu," rýpnula si Lorencová.

A své si k tomu napsal také mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Pan prezident jasně řekl: NE! Polsko jasně řeklo: NE! Maďarsko jasně řeklo: NE! Slovensko jasně řeklo: NE! Kdo stále mlčí, je pan premiér. 'Nejde ale, aby některé země řekly, že u nich muslimy obecně nechtějí a že je jim jedno, jestli je to nutné z humanitárních důvodů, nebo ne,' prohlásila Merkelová," napsal na sociálních sítích mluvčí.

Témata:  Angela Merkelová Michal Hašek

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy