Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paur opět dostal za týrání manželky podmínku

Násilí, ilustrační fotografie
Násilí, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Louny - Pavel Paur opět dostal dva roky vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Trest za týrání manželky dnes vynesl Okresní soud v Lounech, verdikt není pravomocný.

Paur se na místě odvolal, kauzou se tak bude znovu zabývat ústecký krajský soud.

Lounský soud Paura nejprve zprostil viny, po odvolání státního zástupce Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodnutí zrušil. Napodruhé, po vyslechnutí dalších svědků, potrestal lounský soud Paura dvouletým vězením s podmíněným odkladem na tři roky. Proti rozsudku se ale odvolal Paur. Krajský soud našel v rozsudku chyby a znovu ho zrušil.

Lounský soud dnes potvrdil dvouletý trest s podmíněným odkladem, upravil jen část zdůvodnění. Soud dospěl k závěru, že Paur svou ženu bil, škrtil, kopal do ní a vulgárně jí nadával. To vše se mělo odehrávat od začátku roku 2012 až do jejího zmizení. Za klíčové označil soud svědectví rodinných příslušníků, kteří popsali, že žena měla často šrámy a modřiny, lékaře, který jí ošetřoval tržnou ránu na hlavě a především sociální pracovnice a zástupkyně intervenčního centra.

Úřednice radnice řešily čtyři měsíce před jejím zmizením varianty pro případ, že by od manžela odešla. Nabízely jí i bydlení v azylovém domě. Paurová ale údajně odmítla odejít, protože se bála, že přijde o děti.

Paur od počátku vinu odmítal. Tvrdí, že naopak manželka v opilosti napadala jeho a on se jen bránil.

Jana Paurová zmizela v noci z 2. na 3. února z domu, kde s rodinou žila. Paur nahlásil její zmizení o dva dny později. Policie po ní stále pátrá. Podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové kriminalisté pracují se čtyřmi verzemi, co se s Paurovou mohlo stát. "Jednou z verzí je nešťastná náhoda, další možností je sebevražda. Nemůžeme vyloučit, že se pohřešovaná stala obětí trestného činu. Samozřejmě nadále pracujeme i s tím, že pohřešovaná žije," řekla ČTK Bartošová.

Témata:  domácí násilí pohřešované osoby krimi

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy