Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předvolební boj začal? Na plakátech lidovců jsou samolepky ANO, přelepili i Čunka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Zlín - Lidovcům v Holešově na Kroměřížsku někdo o víkendu nalepil na volební materiály - plachty a billboardy - samolepky hnutí ANO. "Nalepili je i na má soukromá auta", řekl dnes ČTK Pavel Karhan, podnikatel, zastupitel Holešova a sedmička na kandidátce KDU-ČSL do krajských voleb. Krajská manažerka ANO Kateřina Bařinková odmítla, že by s tím hnutí mělo něco společného. ANO i KDU-ČSL patří k favoritům voleb.

Podle Karhana se samolepky s nápisem 'Prostě volím ANO' objevily z pátku na sobotu v areálu tělovýchovné jednoty Orel, kde se konal v sobotu fotbalový turnaj a kde lidovci chtěli propagovat své kandidáty. "Areál byl polepený zvnějšku i zevnitř samolepkami ANO. Byly i na mantinelech hřiště a v našich stanech. Lepí to na hlavu mně i Jiřímu Čunkovi (lídr KDU-ČSL) a Šárce Jelínkové (kandidátka do Senátu)," uvedl Karhan.

Podle něj se lidovcům v těchto dnech navíc ztratily asi dvě desítky plachet, které měli v obcích na Holešovsku a Bystřicku. "Objevily se tam poté materiály hnutí ANO. Je to evidentní útok proti lidovcům," mínil Karhan. Podle Bařinkové ANO v žádném případě volební materiály konkurence nepoškozuje. "Nemáme to zapotřebí," řekla ČTK Bařinková. Podle ní hnutí na mítincích samolepky rozdává. "Nemáme pak ale už kontrolu nad tím, co s nimi lidé dělají," dodala.

Podle Karhana je za poškození volebních materiálů lidovců zodpovědný holešovský místostarosta Radek Doležel, který je čtyřkou na krajské kandidátce hnutí ANO. Doležel to odmítl. "Předminulý týden v pátek jsme měli v Holešově velký mítink a rozdali jsme hodně propagačních materiálů včetně samolepek. Zřejmě se nějaká parta mladých lidí opila a večer je lepila na materiály KDU-ČSL," řekl ČTK Doležel.

Podle něj se v Holešově v neděli objevily rozbité předvolební plakáty hnutí ANO. "Máme na sloupech sololitové desky a na nich plakáty. V neděli byly roztrhané, asi to byla reakce na přelepení billboardů a plachet KDU-ČSL," mínil Doležel. Podle Karhana se lidovci neobrátili na policii, podle Doležela se to nechystá udělat ani ANO. "Městská policie procházela kamerové záznamy a nic na nich není. Hledání pachatele by bylo složité," uvedl Doležel.

Kampaň do říjnových krajských a senátních voleb byla zatím ve Zlínském kraji klidná. Jen na jejím začátku se nepohodli bývalí partneři, STAN a TOP 09, kteří v roce 2012 kandidovali společně a letos jdou do voleb každý sám. STAN se nelíbilo, že TOP 09 na svých billboardech uvedla, že kandiduje s podporou starostů. Ve Zlínském kraji má přitom jen dva, jednoho z nich - Rudolfa Seiferta - právě v Holešově.

Témata:  Volby 2016 KDU-ČSL Hnutí ANO volby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy