Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volební lístky ve středních Čechách jsou neplatné. Byly špatně vytištěné

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pátek a sobotu se budou konat krajské volby a už je tady první potíž. V Příbrami, Rožmitálu pod Třemšínem a Týnci nad Labem na Kolínsku se objevily špatně vytištěné lístky.

"Voliči ve Středočeském kraji budou informováni nejen o možnosti výskytu špatně natištěných hlasovacích lístků, s nimiž by hlasování bylo neplatné, ale také o možnosti získat bezvadné hlasovací lístky ve dnech voleb ve volební místnosti. Tento postup je naprosto dostačující," uvedla mluvčí ministerstva Martina Němcová. Poukázala na to, že většina lístků již byla voličům dodána.

Ministerstvo zaznamenalo ojedinělý výskyt chybně natištěných hlasovacích lístků jen ve Středočeském kraji.

Tamní obce mají bezodkladně prověřit, "zda jsou hlasovací lístky vytištěny správně, zejména, zda text hlasovacích lístků není vytištěn šikmo a nechybí na něm některé povinné údaje".

Témata:  Volby 2016 Krajské volby Středočeský kraj volby

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy