Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lídr Alternativy pro ČR Hampl rezignoval

Petr Hampl
Petr Hampl
Foto: Facebook

Praha - Alternativa pro ČR naprosto propadla ve víkendových volbách do Senátu, předseda strany Petr Hampl proto rezignoval na svou funkci. Dočasně ho nahradí místopředseda Petr Štěpánek.

Strana do senátních voleb vyslala pět kandidátů, žádný z nich neuspěl. "Je to reakce na výsledek senátních voleb," řekl Hampl ČTK. Poznamenal, že i nadále zůstává členem hnutí. "Budu Alternativu podporovat, jak jen to bude možné. O nějaké další mé roli ve straně musí rozhodnout nové vedení nebo členové, jestli mě budou potřebovat a jakým způsobem," dodal.

Nové vedení zvolí stranický sněm, který byl již svolán. Sejít by se měl v nejbližších týdnech.

Hampl ještě v pondělním prohlášení ocenil, že strana byla ve volbách konkurenceschopná, i když podle něj měla téměř nulový rozpočet a neměla vybudovanou infrastrukturu. "Ukázalo se, že dokážeme získat hlasy za nepatrný zlomek peněz, jaké utrácí vládní i některé opoziční strany," uvedl.

Hampl kandidoval do Senátu v Berouně a se sedmiprocentním podílem skončil předposlední. Podobně neslavně si vedl i Martin Konvička, další známá tvář mezi bojovníky proti islámu a uprchlíkům.

Témata:  Petr Hampl Alternativa pro Českou republiku

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy