Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zbičoval partnerku kabelem od nabíječky, dostal 7 let

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Patrik Přívara, který na Jihlavsku několik měsíců podle obžaloby týral partnerku, si má odsedět sedm let. Nepravomocně tak dnes rozhodl Krajský soud v Brně. Obě strany si ponechaly lhůtu pro podání odvolání.

Přívara, který je závislý na drogách, svoji o dva roky mladší přítelkyni napadl v říjnu 2015. Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje a pak ji zbičoval kabelem od nabíječky. Znalec v průběhu líčení hovořil minimálně o 17 švihnutích. Poté ženu podle spisu s nožem v ruce táhnul k řece Jihlavě, kde ji donutil se svléknout a žena musela 20 minut zůstat ve studené vodě. Přívara pak zavolal záchrannou službu, zdravotníci jí naměřili 34 stupňů.

"Obžalovaný ji seřezal jako psa, chtěl, aby jí to bolelo," řekl v závěrečné řeči státní zástupce Jiří Morava s tím, že takového násilí na ženě se může dopustit jen "mravnostně pokleslý jedinec".

Přívara se částečně doznal, podle něj šlo o dlouhodobé vyústění jejich konfliktů. "Okradla mě i mého otce a babičku, ukradla mi batoh i občanku," uvedl ve své závěrečné řeči jako důvod, proč ženu v říjnu napadl.

Předsedkyně senátu soudců Jaroslava Bartošová v odůvodnění rozsudku uvedla, že poškozená utrpěla těžkou újmu na zdraví. Obžaloba muže vinila i z několikaměsíčního týrání. Muži hrozilo až 12 let. Sedmiletý trest je úhrnný, Přívara už byl dříve odsouzený za výtržnictví.

Témata:  týrání soudy

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy