reklama

K nelidskému chování vůči migrantům má docházet v Itálii, která používá k implementaci doporučení Evropské unie týkající se registrace migrantů stále brutálnější metody. Agentura DPA to uvedla s odvoláním na zprávu humanitární organizace Amnesty International (AI).

Ze zprávy organizace vyplývá, že migranti, kteří nesouhlasí s odebráním otisků prstů, jsou bezdůvodně zadržováni, vystavováni "nadměrnému používání síly, krutému, nelidskému nebo ponižujícímu zacházení, či dokonce mučení". 

Otřesné zacházení přiznávají i sami uprchlíci. "Strávila jsem čtyři měsíce na Lampeduse. Nesouhlasila jsem, aby mi odebrali otisky prstů, proto jsem tam byla tak dlouho. Nakonec jsem pochopila, že nemám na výběr," cituje AI etiopskou žadatelku o azyl.

Podle AI Itálie používá k implementaci doporučení Evropské unie týkající se registrace migrantů, kteří do země přicházejí po moři, stále brutálnější metody. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na zprávu humanitární organizace Amnesty International (AI).