Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Varování pro řidiče: Sníh zasypal silnice, sjízdné se zvýšenou opatrností

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Celá ČR - Pokud se dnes vydáte na cesty, dávejte pozor. Na řadě míst v Česku přes noc nasněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Řidiči mohou mít potíže v lesních úsecích a horských oblastech.

Ve středních Čechách v noci na dnešek sněžilo, do terénu vyjely sypače. Silnice byly ráno po ošetření sjízdné.  "Vozovky jsou holé, místy jsou mokré po chemickém posypu. Nejvíc jsme zasahovali v okresech Benešov a Příbram. Vozidla se teď vrátila zpátky," uvedl dispečer.

Silnice na Vysočině jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Přes noc místy napadlo několik centimetrů sněhu. Nejsou hlášeny žádné nehody, které by souvisely s počasím. ČTK to řekl dispečer Správy a údržby silnic kraje Vysočina Roman Hubený. "Nejvíce našich vozů jezdilo přes noc na Žďársku a Havlíčkobrodsku, kde napadlo nejvíc sněhu," uvedl Hubený.

Na silnicích v nejvyšších polohách Královéhradeckého kraje leží slabá vrstva uježděného sněhu, která je kryta posypem. Všechny cesty v kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Dopravu na Jesenicku ráno místy komplikuje mlha. Vozovky navíc místy namrzají, silničáři museli ošetřit například zledovatělou cestu druhé třídy na Rejvízu. Vozovky ve zbylých částech kraje jsou holé, suché či vlhké a sjízdné bez omezení. V Olomouckém kraji platí výstraha před náledím.

Silnice druhé a třetí třídy ve vyšších polohách Vsetínska pokryl v noci asi centimetr sněhu. Na mokrých úsecích níže hrozí námraza. Vozovky ve zbylých částech kraje jsou holé a mokré nebo vlhké. Také ve Zlínském kraji platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před náledím.

Témata:  silnice doprava zima

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy