Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alternativa pro ČR se dohodla na volební spolupráci se dvěma stranami

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Zástupci politických stran Patrioti České republiky a Svoboda a síla se budou v roce 2017 ve volbách do Poslanecké sněmovny ucházet o hlasy na kandidátce Alternativy pro Českou republiku. Vyplývá to z memoranda, které tyto tři politické subjekty podepsaly 17. listopadu. Strany podle něj chtějí dále hledat možnosti programové, personální i organizační spolupráce.

Strany se v memorandu hlásí k tomu, že mají shodné politické principy a cíle. Do voleb proto chtějí jít ve vzájemné součinnosti. Zástupci všech subjektů se mají objevit na kandidátce Alternativy pro ČR.

Podle prohlášení, které zaslaly ČTK, chtějí nabídnout "zklamaným pravicovým voličům" volební alternativu. Má být euroskeptická, "lehce národní", ekonomicky liberální a ve společenských věcech konzervativní.

Alternativa pro ČR vznikla před letošními senátními volbami v okruhu lidí blízkých lídrovi bývalého Bloku proti islámu Martinu Konvičkovi. Právě ten patřil mezi pět kandidátů strany do horní komory Parlamentu, podobně jako ostatní ale neuspěl. Kvůli volebnímu výsledku skončil v čele strany Petr Hampl. Svoboda a síla vznikla letos v Brně, Patrioty ČR ministerstvo vnitra zaregistrovalo začátkem roku 2014.

Témata:  Alternativa pro Českou republiku patrioti ČR Svoboda a síla volby

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy