Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před mešitou v Brně byla taška s prasečí hlavou, případ řeší policie

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Brno - Před mešitou v Brně byla taška s prasečí hlavou. Muslimové považují vepřové za nečisté maso. Policie považuje věc za přestupek, hledá pachatele.

Na případ upozornil server Lidovky.cz. Brněnský mluvčí Pavel Šváb ČTK řekl, že policie pátrá po člověku, který tašku se zvířecí částí na místo dal.

Brněnská mešita už v minulosti čelila několika útokům, například loni v srpnu v ní neznámí útočníci rozbili dvě okna. Použili k tomu železné tyče. Neznámí pachatelé také už dřív rozbili dveře objektu a postříkali fasádu sprejem. Muslimové kvůli obavám z dalších incidentů na objekt nainstalovali bezpečnostní kameru

Oznámení o nejnovějším případu policie přijala v neděli. "Ohledali jsme místo činu i samotnou věc. Zabýváme se tím," uvedl Šváb.

Podle webu Lidovky.cz prasečí hlava rozlítila předsedu Ústředí muslimských obcí v České republice Muneeba Hassana Alrawiho.

Témata:  muslimové Brno

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy