Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Věřit navigaci se pokaždé nevyplácí. Řidič skončil na cyklostezce, kde uvízl

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: TomTom

Vsetín - Věřit navigaci se někdy nevyplácí. Řidiče kamionu na cestě ze Vsetína svedla z hlavní silnice na cyklostezku. Na malý most se samozřejmě nemohlo 25tunové auto vejít a návěs zůstal viset nad potokem.

GPS navigace usnadňuje mnoha řidičům život, bezmezně věřit byste jí ale neměli. Přesvědčil se o tom i řidič kamionu, který jel ve středu večer ze Vsetína na Slovensko, navigace ho ale navedla na cyklostezku.

Řidičovi zřejmě ani nebylo divné, že sjíždí z hlavní silnice na úzkou cestu a jel po ní stále dál. U Huslenek ale narazil na malý most přes potok, na který se nemohl vejít.

I přesto se pokusil lávku s 25tunovým kamionem přejet. "Kabina ještě most přejela, ale návěs už se na něj nevešel. Zdemoloval zábradlí a zůstal viset nad potokem," uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, kteří teď řídí vyprošťování. Řidiči se naštěstí nic nestalo. Podle mluvčího hasičů bezprostřední riziko pádu kamionu do vody nehrozí, i přesto je situace na místě složitá.

"Hasiči teď pracují součinně s dopravcem, který přistaví jeřáb s nosností 30 tun. Hasiči místo nehody nasvětlují a bude se zřejmě muset přeložit pytlovaný náklad," doplnil Netopil.

Témata:  navigace řidiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy