Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah pražských taxikářů stanul před soidem. Žaloba navrhuje doživotí

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Žalobce Vladimír Pazourek dnes v závěrečné řeči navrhl doživotní trest pro Davida Virguláka, který je obžalován z vražd tří pražských taxikářů. Vina se prý jednoznačně prokázala, byť pouze nepřímými důkazy.

První taxikář zemřel v lednu 2014, další dva za jedinou noc v dubnu téhož roku. Podle obžaloby vraždil Virgulák kvůli penězům pokaždé tak, že si v centru Prahy zastavil taxi a nechal se odvézt na odlehlé místo. Tam řidiče střelil do hlavy a okradl ho. Vozem se vždy vrátil zpátky do středu metropole a tam ho zaparkoval.

Podle Pazourka byla jeho vina prokázána nepřímými důkazy, které tvoří ucelený řetězec. "Pachové stopy byly nalezeny ve všech autech," zdůraznil Pazourek.

Podle něj jednal obžalovaný plánovaně a postupně zlepšoval. Zatímco na první oběť vystřelil pětkrát, druhého muže zasáhl dvěma výstřely a posledního popravil jedinou ranou. "Byly splněny podmínky pro uložení doživotního trestu," zmínil Pazourek v závěrečné řeči.

Témata:  vraždy taxikářů soudy

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy