Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za vraždu tří taxikářů doživotí? Soud Virgulákovi potvrdil trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Vrchní soud v Praze potvrdil doživotí pro Davida Virguláka (36) za vraždy tří taxikářů v hlavním městě platí. V autech obětí se našly Virgulákovy pachové stopy. Všechny tři skutky spojuje také stejný typ zbraně, kterou ale policie nenašla.

Podle rozsudku zastřelil Virgulák trojici náhodně vybraných mužů proto, aby si opatřil peníze na drogy. "Zůstává nesporným a nezpochybnitelným, že pachatelem trestné činnosti byl právě obžalovaný David Virgulák," vysvětlil předseda soudního senátu Martin Zelenka, proč soudci zamítli mužovo odvolání.

První taxikář zemřel v lednu 2014, další dva během jediné noci v dubnu téhož roku. Virgulák si pokaždé zastavil taxi a nechal se odvézt na odlehlé místo. Tam řidiče střelil zezadu do hlavy a okradl ho. S vozem se pak vrátil a zaparkoval jej v centru města.

"Kombinace dvou zásadních důkazů - množství pachových stop zajištěných na místě všech tří trestných činů a nález peněženky poškozeného krátce po trestné činnosti - obžalovaného jednoznačně usvědčují," konstatoval Zelenka.

Lednová vražda taxikáře (42) se podle obžaloby pravděpodobně stala na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Další dvě těla - šedesátiletého a pětadvacetiletého muže - zanechal pachatel na cyklostezce u Uhříněvsi. V noci mezi druhou a třetí vraždou kontrolovala Virguláka policie v Praze 2, kde vnikl na oplocený pozemek. Soudy se ale přiklonily k názoru státního zástupce, že muž přesto mohl oba skutky stihnout.

"Nemám s touhletou taxikářskou aférou vůbec nic společnýho, až na to, že jsem našel tu peněženku," prohlásil v závěrečné řeči Virgulák.

Témata:  vraždy taxikářů Olomouc soudy

Aktuálně se děje

4. května 2024 13:57

Válka na Ukrajině: Krym čelil útoku, ruské údery si vyžádaly několik zraněných

Ruské drony v noci na sobotu útočily v Charkovské a Dněpropetrovské oblasti na Ukrajině. Útoky si podle místních úřadů vyžádaly nejméně šest zraněných a škody na kritické infrastruktuře i komerčních a obytných budovách, informují agentury Reuters a DPA. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy