Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah taxikářů Virgulák podal ústavní stížnost, za vraždy taxikářů dostal doživotí

Ústavní soud ČR
Ústavní soud ČR
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Vrah taxikářů David Virgulák, který si odpykává doživotní trest, podal ústavní stížnost. Jde o poslední mimořádný opravný prostředek, který má k dispozici. Muž vinu během procesu popíral, podle obhajoby chybí jasné důkazy a čin mohl spáchat někdo jiný. Virgulákovo dovolání loni na podzim odmítl Nejvyšší soud (NS).

Podle pravomocného verdiktu zastřelil Virgulák náhodně vybranou trojici proto, aby si opatřil peníze na drogy.

"Nelze než prohlásit, že jeho obhajoba, uplatňovaná v nezměněné podobě napříč trestním řízením, byla plnohodnotně v plném rozsahu vyvrácena prostřednictvím důkazů získaných zákonným způsobem v souladu s trestním řádem a žádný z obhajobou navrhovaných důkazů nebyl opomenut," stálo v rozhodnutí NS.

Virgulák podle verdiktu vraždil tak, že se nechal odvést na odlehlé místo, kde taxikáře střelil zezadu do hlavy a okradl ho. První řidič zemřel v lednu 2014, a to zřejmě na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Pachatel pak tělo 42letého muže odvezl zpátky do centra Prahy a nechal ho v autě. Další dvě vraždy přidal v dubnu téhož roku, a to v rozpětí pouhých tří hodin. Těla 60letého a 25letého muže zanechal na cyklostezce u Uhříněvsi.

V autech zavražděných taxikářů našla policie Virgulákovy pachové stopy. Všechny tři skutky spojuje také stejný typ zbraně. Vyučený instalatér, jenž byl v minulosti dvacetkrát soudně trestán za krádeže, měl navíc u sebe peněženku jedné z obětí. Hájil se tím, že ji našel.

Témata:  vraždy taxikářů Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy