Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Virgulák dostal za vraždy pražských taxikářů doživotí

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Praha - David Virgulák si má za vraždy tří taxikářů odpykat doživotní trest vězení. Výjimečný trest dnes vynesl Městský soud v Praze. Rozsudek je nepravomocný. Za zásadní důkaz soud označil pachové stopy obžalovaného.

Stopy při procesu zpochybňoval Virgulákův advokát Michal Stupka, podle něhož nemohou být použity jako důkaz, jelikož nebyly odebrány podle pravidel.

Soudkyně Veronika Čeplová ale dnes při zdůvodnění rozsudku uvedla, že policie nepochybila. "K žádnému omylu nedošlo, nemohlo dojít k záměně pachových stop. Naprosto jsme vyloučili možnost, že by se s nimi mohlo manipulovat," řekla Čeplová. Za další podstatný důkaz soudkyně označila výpovědi spoluvězňů, kterým se o vraždách v cele údajně svěřil Virgulákův mladší bratr Petr. Vězně v té době odposlouchávala také policie.

První taxikář zemřel v lednu 2014, další dva během jediné noci v dubnu téhož roku. Podle obžaloby vraždil Virgulák kvůli penězům pokaždé tak, že si v centru Prahy zastavil taxi a nechal se odvézt na odlehlé místo. Tam řidiče střelil do hlavy a okradl ho. Vozem se vždy vrátil zpátky do středu metropole a tam ho zaparkoval.

Témata:  vraždy taxikářů Praha soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy