reklama

Podle Levyho může být robot se špičkovou umělou inteligencí skvělým rodičem. Nechal se i slyšet, že pokud mohou dítě vychovávat páry stejného pohlaví, může dítě ve spolupráci s člověkem vychovávat i robot, píše server Express.

Levy si dokáže představit, že umělá inteligence robotů bude jednou na takové úrovni, že budou schopni vyvíjet city. V takovém případě by podle něj nic nebránilo skutečnosti, aby vytvořil člověk s robotem harmonický láskyplný vztah.

"Musíme přemýšlet, jaký bude vztah mezi člověkem a robotem za jednu, dvě generaci od dnešního dne," pokračovala odvážný vědec. Levy se ale nebojí i takového tématu, jako je potencionální sex mezi člověkem a robotem. Pokud bude podle něj schopný vytvářet robot city, nebude pak nic bránit tomu, aby měl s člověkem i sexuální poměr.

Levy také upozorňuje, že síla vědy je dnes na takové úrovni, že dokáže vyrobit robota jen s pozitivními lidskými vlastnostmi. Pýcha, arogance, nebo sobeckost by se u robotů neobjevily. "Pokud to zákon umožní, tak proč bychom si nemohli vzít robota?" uzavřel uznávaný americký expert.