Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr zemědělství Jurečka přemýšlí o kandidatuře na post šéfa KDU-ČSL

Martin Stropnický /ANO/, Jan Mládek /ČSSD/, Michaela Marksová-Tominová /ČSSD/, Marian Jurečka /KDU-ČSL/
Martin Stropnický /ANO/, Jan Mládek /ČSSD/, Michaela Marksová-Tominová /ČSSD/, Marian Jurečka /KDU-ČSL/
Foto: Vláda.cz

Praha - Ministr zemědělství Marian Jurečka zatím nevylučuje kandidaturu na post předsedy lidovců, definitivně se rozhodne během vánočních svátků. V čele KDU-ČSL nyní stojí Pavel Bělobrádek, který věří, že stranu dovede k vítězství v parlamentních volbách.

"Rozhodnu se v průběhu Vánoc, s tím, že to sdělím (kandidaturu) v průběhu ledna," řekl ministr Jurečka v rozhovoru pro ČTK.

Bělobrádek se dostal do čela KDU-ČSL v roce 2010 poté, co lidovci neuspěli ve volbách a opustili Poslaneckou sněmovnu. Pod jeho vedením se dokázali do dolní komory Parlamentu vrátit v roce 2013, což se předtím žádné ze stran, které ze Sněmovny vypadly, nepodařilo.

V posledních sněmovních volbách KDU-ČSL získala 6,8 procenta. Strana začíná jednat o možné spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

Bělobrádek ještě před svým zvolením předsedou KDU-ČSL oznámil, že trpí roztroušenou sklerózou. Věří, že svým příkladem může dalším nemocným ukázat, že i přes toto onemocnění se lze ve společnosti prosadit.

Témata:  Marian Jurečka Pavel Bělobrádek KDU-ČSL

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy