Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hodinky, automobily, hroznýš. ÚZSVM nabízí k prodeji kuriozity, zájem je velký

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Praha - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) začal letos v létě na facebooku publikovat seriál o zajímavých předmětech a příbězích, s nimiž se pracovníci úřadu setkali.

ÚZSVM nabízí nejen nemovitosti a zvířata, ale také řadu nejrůznějších předmětů, například lustr, golfové hole, luxusní hodinky nebo automobily.

"Tento seriál měl mimořádný úspěch a přinesl nám nárůst podporovatelů o mnoho desítek procent. Je pravda, že až takový zájem jsme nečekali," uvedl mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Facebook se úřadu osvědčil především u zvířat, kterým se snaží najít nové majitele co nejrychleji. Původní majitel je týral, nebo zemřel bez dědiců. "Úřadu v letošním roce připadlo orientačně několik desítek psů, želva, sklípkan, hroznýš královský, dva koně a deset poníků,"shrnul Ležatka.

Díky sociální síti se také prodal automobil Pontiac Firebird, což je model, který si v 90. letech zahrál mluvící automobil Kitt v seriálu Knightrider. Velký zájem byl o mimořádně zachovalý vůz Škoda 100, který úřad nabízel za minimálně 26.000 korun. "Nejvyšší nabídka na vůz činila 70.000 korun. Z toho je vidět, že i tato naše aktivita zvyšuje příjmy státního rozpočtu," doplnil mluvčí.

Nejdražší položkou byl areál pražské Invalidovny. Minimální kupní cena za budovu s pozemky byla téměř 638 milionů korun. Do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil a o tento barokní objekt následně projevil zájem Národní památkový ústav.

Témata:  Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových aukce zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy