Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prostějov plní světová média, píší o přepadení Kvitové

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Neil Tingle/AELTC

Prostějov - Přepadení tenistky Petry Kvitové dostalo jinak město Prostějov do zorného pole předních světových médií.

O okolnosti útoku na tenisovou hvězdu v jejím prostějovském bytě se zajímala například proslulá americká zpravodajská stanice CNN i světové agentury. Policie po pachateli loupežného přepadení tenistky stále pátrá.

V jednom kole byl minulý týden po přepadení Kvitové mluvčí prostějovské policie František Kořínek. "Byla to mediální smršť, kterou jsem ještě nezažil a možná už nikdy nezažiju. O tuto kauzu je celosvětový zájem," řekl dnes ČTK Kořínek, v jehož telefonu se minulý týden ozvali pracovníci CNN a několika dalších amerických televizních stanic i světových agentur, jako jsou například AP či AFP. "Telefonátů byly denně desítky," podotkl Kořínek.

Naopak novináři z okolních zemí se o přepadení tenistky Kvitové příliš nezajímali. "Zřejmě přebírali zprávy. Volaly hlavně velké světové agentury," uvedl Kořínek, podle kterého zájem médií o případ loupežného přepadení Kvitové postupně slábne.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou přepadl neznámý muž minulý týden v úterý ráno v jejím prostějovském bytě. Při potyčce jí pořezal levou ruku, ve které tenistka drží raketu. Kvůli závažnosti poranění se Kvitová podrobila téměř čtyřhodinové operaci poraněných šlach na všech prstech a dvou nervů. Rekonvalescence potrvá několik měsíců. Na turnaje se bude moci vrátit nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

Témata:  Prostějov noviny a tisk Petra Kvitova

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy