Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté stále pátrají po mladíkovi, který se zbraní přepadl hernu v pražské Krči

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Policie stále pátrá po muži, který ve středu ohrožoval obsluhu pražské herny střelnou zbraní. V noci na čtvrtek zatkla ženu, která se podle ní podílela na přepadení herny v pražské Krči.

O vývoji v případě informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan. V herně se v době přepadení nacházela kromě barmanky i její malá dcera, nikomu se nic nestalo.

Nyní policisté pátrají po dvaadvacetiletém Vietnamci Tran Anh Tuanovi, který byl v minulosti sedmkrát stíhán pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. „Kriminalisté ho vnímají jako nebezpečného, neboť se loupežného přepadení dopustil se zbraní v ruce," řekl mluvčí.

Zadržena už byla svědkyně, která byla zachycena na záběrech bezpečnostních kamer. Server idnes.cz uvedl, že jde o manželku podezřelého. Nyní je obviněna z loupeže, kriminalisté pro ni navrhli vazbu.

K přepadení došlo ve středu dopoledne. V podniku v tu chvíli byla barmanka se svou dcerou, kterou schovala na toalety. Poté utekla přivolat pomoc. Na místě zasahoval kromě pražských policistů i Útvar rychlého nasazení. Policisté děvčátko z objektu vyvedli, pachatel, který byl údajně ozbrojen krátkou střelnou zbraní, z místa zřejmě utekl ještě před příjezdem policie. Podle kriminalistů z herny uloupil desítky tisíc korun.

Policie uvedla, že údajný pachatel měří 175 centimetrů a má hubenou postavu. V obličeji má výrazné akné. V době přepadení byl oblečený do péřové prošívané bundy zelené barvy a do modrých džín. „Stále platí, že se nikdo nemá pokoušet tohoto muže zadržet sám. Jak již bylo řečeno, může být stále ozbrojen a nebezpečný. Pokud hledaného kdekoli zaznamenáte, předejte informaci neprodleně policistům a ti se o zadržení této osoby postarají," upozornil Hulan.

Témata:  přepadení Praha krimi

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy