Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým izraelským velvyslancem v ČR bude Daniel Meron, působil v USA i v Norsku

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Novým izraelským velvyslancem v České republice bude Daniel Meron. Úřadu se oficiálně ujme teprve poté, co jeho pověřovací listiny převezme prezident Miloš Zeman. Meron nahradí Garyho Korena, který v Česku působil od roku 2013 a ambasádu opustil letos v lednu.

Meron pracuje v izraelské diplomacii od roku 1987. V minulosti působil na washingtonské ambasádě Izraele, kde byl zmocněncem pro záležitosti Kongresu a působil jako prostředník mezi izraelskou vládou a americkým zákonodárným sborem. Na ambasádách v Norsku a na Kypru byl zástupcem velvyslance.

Meron už získal od české strany agrément, tedy svolení s vykonáváním diplomatické funkce v Česku.

Podle izraelského velvyslanectví termín převzení pověřovacích listin zatím není stanoven, mělo by se to ale stát v horizontu několika týdnů.

Témata:  Česká republika diplomacie Izrael

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:07

Zelenskyj jmenoval bývalého velitele ozbrojených sil Zalužného velvyslancem Ukrajiny v Británii

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy