Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blok proti islámu podnikne další kroky ve své budoucnosti

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Širší vedení Bloku proti islámu bude v neděli odpoledne v Praze jednat o dalším směřování hnutí po ukončení spolupráce se stranou Úsvit - Národní koalice (ÚNK). Mluvčí strany Miroslav Adamec očekává bouřlivou debatu i vzhledem k tomu, že rozhodnutí výkonného výboru o ukončení spolupráce už kritizovali někteří členové strany. Řekl to dnes ČTK.

Trojčlenný výkonný výbor Bloku proti islámu smlouvu s Úsvitem vypověděl "z důvodu netransparentnosti kroků ÚNK, téměř nulové komunikaci a neplnění smluvních závazků ÚNK stanovených smlouvou", uvedlo hnutí v tiskové zprávě. Blok podle ní nemohl setrvat ve svazku, ze kterého profituje pouze jeden subjekt na úkor druhého.

Právě toto rozhodnutí by podle mluvčího Adamce mělo být zásadním bodem nedělních debat. "Hlavní bod bude tohle a potom organizace sněmu, který už je ohlášený na 28. května," podotkl Adamec. Pětadvacetičlenná akční rada Bloku proti islámu podle něj nicméně nemůže zrušit rozhodnutí trojice členů výkonného výboru, mezi nimiž je i předseda hnutí Martin Konvička.

"Mohl by se někdo teoreticky pokoušet vyloučit Martina Konvičku z Bloku proti islámu, nebo to navrhnout, ale já to skutečně nepředpokládám," poznamenal.

Nesouhlas s postupem výkonného výboru Bloku proti islámu vyjádřili v prohlášení zástupci čtyř pražských místních organizací bloku a vedení jeho divize v metropoli. Úsvit chce jednat o pokračování spolupráce.

Témata:  Blok proti islámu Martin Konvička Úsvit - Národní koalice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy