Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nové stejnokroje pro Lesy ČR. Státní podnik zaplatí 60 mil. Kč

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Lesy ČR v úterý uzavřely smlouvu s rodinnou firmou Koutný z Prostějova. Hodnota čtyřletého rámcového kontraktu na nové stejnokroje pro zaměstnance státního podniku činí 59,9 milionu korun bez DPH.

Podnikové stejnokroje by mělo postupně dostat zhruba 2500 z celkem 3200 zaměstnanců podniku. Prvních 1250 kusů stejnokrojů firma dodá do letošního srpna.

Nová uniforma vyjde o deset procent levněji než stávající 20 let starý model. Za dámský komplet podnik zaplatí 12.640 korun, za pánský 11.500 korun. Stejnokroje bude firma Koutný šít i pro nové zaměstnance LČR. Kromě sak, kalhot, plášťů,vest, sukní a košil dodá i doplňky, kterými jsou kravaty, šátky, klobouky, spony či opasky.

Přihlášení jediného zájemce do soutěže nebylo podle Lesů ČR překvapující. "Na trhu není mnoho firem, které mohou tak velkou dodávku uniforem připravit," uvedla již dříve mluvčí LČR Eva Jouklová.

Státní Lesy ČR, kterým patří téměř polovina lesů v Česku, obměňují vzor stejnokrojů po 20 letech. Proces pořízení nových uniforem podnik zahájil v létě 2015 vypsáním zakázky na návrh v pánském a dámském provedení. V soutěži u odborné poroty i v anketě zaměstnanců uspěl návrh pražského výtvarníka a oděvního designéra Česlava Jaroše. Nové stejnokroje mají výrazně blíže k civilnímu oděvu než ke klasické myslivecké kamizole. Od stávajících stejnokrojů se liší nejen střihem, ale i materiálem.

Většinu zaměstnanců Lesů ČR tvoří technicko-hospodářští pracovníci, kteří mají na uniformu nárok.

Témata:  Lesy ČR veřejné zakázky ekonomika lesy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy