Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Většina zadržených cizinců z Rohlik.cz bude vyhoštěna

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští policisté vydali rozhodnutí o vyhoštění z České republiky 74 lidem z celkových 85. Ve čtvrtek je zadržela cizinecká policie v pražském skladu e-shopu Rohlik.cz.

Jednoho z nich stíhají ve zkráceném řízení pro padělání dokladů. S dalšími 11 osobami bylo správní řízení o vyhoštění zahájeno. ČTK to dnes řekl policjení mluvčí Tomáš Hulan. Zadržení pracovníci měli podle Hulana vydané vízum pro jinou zemi, než ČR. Majitel obchodu Tomáš Čupr zákrok kritizuje, policisté podle něj v podobných případech postupuje nekonzistentně.

Policisté zadrželi agenturní pracovníky ve skladu Rohlik.cz v Praze 6. Podle Hulana měli pracovníci dlouhodobé vízum, které jim umožňovalo pohybovat se po zemích Evropské unie po dobu tří měsíců, například jako turisté. "Na základě tohoto víza tu ale nemohou být zaměstnáni," řekl ČTK mluvčí.

Podle Čupra měli pracovníci e-shopu polská víza. V tiskové zprávě majitel uvedl, že policisté při některých zákrocích pracovníky odvezou na stanici a případně vyhostí, a v dalších případech je nechají být.

"Ztráty počítáme v desítkách milionů korun, protože od čtvrtka vyřizujeme o tisíce objednávek denně méně než ve standardním režimu," uvedl Čupr. Napsal, že stát volí represivní opatření místo toho, "aby zaměstnávání cizinců na pozicích, o které Češi nestojí nebo jich není dostatek, zjednodušil". Zaměstnanci se podle něj proti vyhoštění odvolají.

Témata:  cizinci Policie ČR Česká republika Rohlik.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy