Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přesčasy doktorů chce Němeček řešit s odbory

Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
Foto: Facebook

Praha - Při řešení přesčasů lékařských pracovníků v nemocnicích chce ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) spolupracovat s lékařskými odbory.

ČTK řekl, že v průběhu příštího týdne bude jednat s předsedou Lékařského odborového klubu Martinem Engelem a požádá ho, aby mu upřesnil, jak si odbory řešení představují a co konkrétně očekávají od ministerstva zdravotnictví. Podle odborů zajišťuje většina nemocnic péči jen na úkor nadměrných přesčasů. Porušují tím zákoník práce.

"Požádám je o konkrétní návrhy i o informace, kde oni mají ze svých řad informace, že se flagrantně porušuje zákoník práce," řekl ministr.

Z fakultních nemocnic a státních ústavů řízených ministerstvem zdravotnictví Němeček zprávy o problémech s přesčasy nemá. "Ředitelé mi nehlásí, že by měli problém se zákoníkem práce, takže ministerstvo od svých organizací tuto informaci nemá," uvedl Němeček.

Podle něj musejí zajištění provozu, a tedy přesčasy lékařů, řešit hlavně ředitelé nemocnic. On jako ministr přispěje tím, že připraví podmínky pro zvyšování počtu zdravotnického personálu v nemocnicích a jeho lepší ohodnocení.

Témata:  Svatopluk Němeček lékaři odbory

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy