reklama

Exministr vnitra se netají tím, že je zásahem USA v Sýrii zklamaný. Poukazuje na to, že se syrskému režimu dařilo bojovat proti teroristům. „Tak už to vypadalo, že Islámský stát mele z posledního. Teď už je alespoň jasné kdo je kdo,“ uvedl v reakci na americký útok na syrskou základnu.

Poukazuje také na to, co USA hlásaly do světa ještě na konci března. „Dva týdny po tom, co USA řekly, že s Asadem je potřeba počítat? V okamžiku kdy Asad vyhrává na celé čáře? V tomto okamžiku měl začít používat chemické zbraně? To jsou pohádky pro malé děti,“ nevěří Pecina tomu, že za útokem chemickými zbraněmi v Idlibu stála syrská armáda.

V úterý jedovatý plyn ve městě Chán Šajchún v provincii Idlib zabil desítky lidí. Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) plynovou bombu shodila na město letadla syrské vlády či jejího ruského spojence.

Ruské ministerstvo naopak uvedlo, že plyn se do ovzduší rozšířil, když syrské letouny bombardovaly sklad zbraní povstalců, bojujících proti vládě v Damašku.

„Tak to vypadá, že USA konečně našly ty chemické zbraně. Už je hledaly u Sadáma, teď u Asada. Doufejme, že je nebudou hledat ještě někde jinde,“ dodal na facebooku Pecina.