Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel, který v Petřvaldu postřelil souseda, byl obviněn. Hrozí mu výjimečný trest

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Ostrava - Podnikatel z Petřvaldu, který v sobotu vážně postřelil svého souseda, byl dnes obviněn z pokusu o vraždu a několika dalších zločinů. Hrozí mu až výjimečný trest, nyní je ve vazbě.

"Vrchní komisař na základě shromážděných skutečností zahájil trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, dále pro přečiny nedovolené ozbrojování, výtržnictví, poškození cizí věci a porušování domovní svobody," uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Dlouhodobé sousedské spory střelbou vyvrcholily v sobotu odpoledne. Muž (44) postřelil nelegálně drženou zbraní o devět let staršího souseda, pak se pokusil sám zabít. Podle policie muž několikrát vystřelil na auto, ve kterém od svého domu odjížděl soused s manželkou. "Následně ještě polil prostor u domu poškozených hořlavinou a látku zapálil. Pak podezřelý obrátil zbraň proti sobě a vystřelil," uvedla Holčáková.

Muž, který střílel, má poranění hlavy. Při příjezdu záchranářů byl sice při vědomí, ale v ohrožení života. Sanitka jej přepravila do ostravské fakultní nemocnice. Tam se jeho stav stabilizoval a později i zlepšil natolik, že jej už kriminalisté vyslechla a obvinili.

Postřelený utrpěl poranění hrudníku a pánve. "I on se nacházel ve stavu ohrožujícím život a bylo nutno u něj provést neodkladná život zachraňující opatření. Následně jej letečtí záchranáři přepravili vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Oborný dnes dodal, že jeho stav je také stabilizovaný.

Střílející muž se do Petřvaldu přistěhoval před několika lety. Honosnou rezidenci si postavil bez potřebných povolení. Plot vyrostl na pozemku, který mu nepatřil. Kanalizaci napojil načerno.

Témata:  pokus o vraždu krimi Jihomoravský kraj zbraně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy