Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Náchodě: Chlapec vypadl ze šestého patra na beton

Záchranná služba
Záchranná služba
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Náchod - Těžce zraněné dítě našel včera odpoledne pod panelovým domem v Náchodě kolemjdoucí. Ukázalo se, že dvanáctiletý chlapec vypadl z balkonu v šestém patře. Policie hledá svědky pádu, aby objasnila, co se stalo.

Neštěstí se stalo včera odpoledne v Pražské ulici v Náchodě. Zatím stále není jasné, co se přesně stalo. Policie je navíc na informace skoupá, protože jde o dítě. Chlapec spadl ze šestého patra přímo na beton.

Podle lékařů to neskončilo ještě hůř, protože nespadl přímo na hlavu. Nicméně utrpěl velmi vážná zranění hrudníku a okamžitě se mu zastavilo srdce. S oživováním začal člověk, který ho pod panelovým domem našel. V resuscitaci pokračoval policista a nakonec i záchranáři.

Krevní oběh zraněného chlapce se podařilo záhy obnovit a záchranáři ho vrtulníkem přepravili do nemocnice. Je po operaci, jeho zdravotní stav je ale stále vážný. Podle policie se jedná zřejmě o nešťastnou náhodu, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by na tragédii nesl vinu někdo jiný.

Přesto by policistům významně pomohlo, kdyby se jim přihlásili možní svědci události. Udělat tak mohou na tísňové lince 158.

Témata:  úrazy děti Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy