Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rizikem politického zneužití médií v ČR se bude zabývat také Evropský parlament

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Brusel – Evropský parlament se zřejmě bude na své jednání zabývat stavem médií v České republice a rizikem jejich politického zneužití. Stát by se tak mohlo 1. června.

Vyplývá to z návrhu programu jeho plenární schůze, který dnes schválilo vedení politických frakcí europarlamentu. Dokument má ČTK k dispozici.

Na dopoledne 1. června je naplánován bod s názvem „Prohlášení komise - riziko politického zneužití médií v České republice". Podle informací ČTK bod navrhlo zařadit na program jednání europarlamentu vedení jeho nejsilnější frakce, tedy Evropské lidové strany (EPP). Na jeho zařazení prý ale už delší dobu „byla širší shoda".

Původně se o tématu mělo diskutovat už příští týden na schůzi ve Štrasburku, nakonec byl ale bod přesunut až na bruselskou dvoudenní „miniplenární schůzi".

Vyloučeno však není, že do té doby se podoba názvu či přesného obsahu tohoto bodu jednání změní, frakce se samozřejmě také ještě mohou dohodnout na jeho úplném vyřazení z programu schůze.

Pokud se tak nestane, bude se europarlament o situaci médií v Česku bavit nedlouho poté, co se v ČR na veřejnost dostaly nahrávky údajně dokazující, že vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš ovlivňoval obsah jím vlastněných médií.

Témata:  Evropský parlament média Česká republika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy