Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo zahraničí zjišťuje, jestli v Manchesteru nezemřeli i Češi. Zřízeny byly nouzové linky

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Česká diplomacie zatím nemůže stoprocentně vyloučit to, že mezi oběťmi či zraněnými noční exploze v anglickém Manchesteru jsou i čeští občané.

Diplomaté prostřednictvím svého velvyslanectví v Londýně i honorární konzulky v Manchesteru průběžně zjišťují bližší informace a jsou ve spojení také s metropolitní policií v Manchesteru.

Lidé se mohou obrátit na nouzovou linku londýnské ambasády, a to na čísle +44/77 6968 2442, pokud například postrádají někoho ze svých příbuzných. Češi mohou využít i linku +44/0161 856 9400, kterou zřídila britská policie.

Exploze otřásla vstupní halou manchesterské arény v době, kdy tisíce mladých lidí proudily ven z koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové (23). Mezi její fanoušky patří hlavně hlavně děti a teenageři.

Policie uvedla, že reagovala na zprávy o explozi krátce po 22:35 místního času (23:35 SELČ). Podle pořadatelů došlo k výbuchu ve veřejném prostoru haly mimo koncertní sál.

Hala v Manchesteru byla otevřena v roce 1995 a má kapacitu 21.000 míst. Nádraží nedaleko haly bylo po zprávách o explozi evakuováno a železniční doprava byla přerušena.

Témata:  Manchester City Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Velká Británie Češi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy