Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Manchesteru se demonstrovalo za setrvání v EU. Brexit je bláznovství, tvrdí protestující

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Manchester - V Manchesteru dnes začala výroční konference vládnoucí Konzervativní strany. V centru druhého největšího města Velké Británie tisíce lidí manifestovaly za setrvání země v Evropské unii.

Lidé mávali zlatými hvězdami, jako výraznými symboly z unijní vlajky, a pronášeli hanlivá hesla o brexitu.

Manifestanti také vyzvali premiérku Theresu Mayovou, která se na konferenci bude podle agentury Reuters snažit upevnit svou oslabenou pozici po letních předčasných volbách, aby zajistila užší vztahy s EU.

Účastník (51) shromáždění Paolo Orrigo, který se živí dovozem zboží z Itálie, agentuře Reuters řekl, že celý život hlasoval pro konzervativce, ale nyní přešel k proevropským liberálním demokratům. "Jak mám dovážet zboží se cly Světové obchodní organizace?" ptá se. "Brexit je dům postavený z písku, který brzy spadne. Je to jen bláznovství... Theresa Mayová je zombie. Dlouho tu nevydrží," řekl také.

Témata:  Brexit Velká Británie Manchester City

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy