Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský prezident Duda je za šaška. Lidé se baví jeho chováním na summitu NATO

Andrzej Duda na návštěvě Prahy (15. března 2016).
Andrzej Duda na návštěvě Prahy (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Varšava - Na čtvrtečním summitu NATO v Bruselu byl přítomen i polský prezident Andrzej Duda. Většina polských médií hlavu státu kritizuje, několik Dudových gest prý bylo nemístných.

Na bruselském summitu aliance podle liberálních médií kritických ke konzervativní vládě Duda potvrdil, že Polsko patří přinejlepším do druhé ligy mezinárodní politiky.

"Rozhodl se obsadit do role šaška," uvedl komentátor listu Gazeta Wyborcza Jaroslaw Kurski ke společnému fotografování, při němž Duda za vážnými tvářemi francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a německé kancléřky Angely Merkelové ukazuje rozesmáté gesto se dvěma vztyčenými palci.

Další komentovaný okamžik přišel ve chvíli, kdy byli Trumpovi představováni členové polské delegace. Prezidenta, který se ke skupince přidal později a marně čekal, až bude představen, Trump podle videa zveřejněného na twitteru přehlédl a nepotřásl si s ním rukou.

Sám prezident po summitu prohlásil, že během zákulisních jednání mluvil s Macronem a Merkelovou o prohloubení spolupráce v takzvaném Výmarském trojúhelníku a že Trumpa stihl pozvat do Polska.

Témata:  Andrzej Duda Donald Trump Polsko

Aktuálně se děje

18. května 2024 19:57

Trump promluví na mítinku asociace držitelů zbraní

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump v sobotu vystoupí na výročním zasedání vedení Národní asociace držitelů zbraní (NRA). Půjde o jeho deváté vystoupení na akci vlivné lobbistické skupiny, informovala agentura Reuters. Od Trumpa se v USA čeká, že bude ostře vystupovat proti novým omezením vlastnictví střelných zbraní. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy