Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teror v Londýně: Útok byl ohavný, říká Zaorálek. Ambasáda ČR zřídila nouzovou linku

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - V sobotu večer se v Londýně odehrála série velmi vážných teoristických útoků, při kterých zahynulo šest lidí. Šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (ČSSD) atentáty označil za ohavné a rodinám obětí vyjádřil soustrast

Při prvním incidentu před 23 hodinou lehké nákladní auto (dodávka) jízdou po chodníku po London Bridge směrem z centra Londýna na jih smetlo několik chodců.

Ve druhém incidentu na nedalekém Borough Market z dodávky vystoupili tři muži, kteří noži začali bodat náhodné chodce na jdoucí po Borough High Street.

Následně Scotland Yard oznámil, že řeší další, zatím blíže neupřesněný incident ve Vauxhallu v jižním Londýně.

Při útocích v centru Londýna v sobotu večer zahynulo šest lidí, v pěti nemocnicích v Londýně bylo hospitalizováno 48 lidí. Řadu dalších lidí s drobnými zraněními ošetřili zdravotníci na místě.

Londýnská policie vyzývá, aby se lidé vyhnuli oblastem London Brige, Borough High Street a Vauxhall. O půlnoci policie vydala twitterem návod občanům, kteří by se případně setkali s útočníky: "Run, Hide Tell".

Dráhy uvedly, že mimo provoz jsou vlakové stanice London Bridge, Waterloo East, London Charing Cross a London Cannon Street. Metro uzavřelo stanice London Bridge a Borough.

V případě potřeby se obracejte na nouzovou linku na nouzovou linku velvyslanectví v Londýně +44 77 6968 2442.

Témata:  teroristické útoky v Londýně Velká Británie Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

7. května 2024 12:10

Putin složil přísahu a stal se ruským prezidentem na dalších šest let

Jednasedmdesátiletý ruský prezident Vladimir Putin se v úterý v Kremlu oficiálně ujal dalšího šestiletého mandátu po březnovém vítězství ve volbách hlavy státu. O složení přísahy informoval předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy