Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ženu v Sokolově zasáhl elektrický proud, když přelézala vagony

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.railroadpictures.net

Sokolov - Ženu (20), která přelézala vagóny na nádraží v Citicích u Sokolova, zasáhl v úterý večer výboj elektrického proudu z troleje. Utrpěla popáleniny na 70 procentech těla. Vrtulník ji transportoval do pražské vinohradské nemocnice.

Žena při vycházce z vodáckého kempu spolu s mladíkem na odstavený vagón vyšplhala. "Hasiči na žádost posádky záchranné služby na silnici podél seřaďovacího nádraží připravili místo pro přistání vrtulníku, poté pomohli s transportem vážně popálené ženy. Přímo na místě pak poskytli první psychologickou pomoc mladíkovi, který s vodačkou lezl na železniční vagony," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči u podobného případu na citickém seřaďovacím nádraží nezasahovali poprvé. Loni v dubnu popálil elektrický proud z troleje dvě školačky, které rovněž lezly na odstavené vagóny.

"V kombinaci s lezením na vagóny do blízkostí elektrických trolejí je doslova život ohrožující. Není nutné se přitom drátů dotknout, výboj může člověka zasáhnout i na větší vzdálenost od trolejí," varoval mluvčí.

Témata:  úrazy železnice elektřina vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy