Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TV Prima odvysílala kontroverzní rozhovor s Putinem, sklidila pochvalu od komunistických novin

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: European Union

Praha - Jeden z autorů v komunistických Haló novinách Roman Janouch pochválil komerční televizní stanici za odvysílání pořadu s rozhovorem s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Zhodnotil také snímek samotný. Dodal, že doufá, že díky televizní stanici bude o "světě podle Putina" přemýšlet čím dál víc Čechů

Komunistické Haló noviny pochválili komerční televizní stanici TV Prima. Podle jednoho z přispěvatelů Romana Janoucha televize "zabodovala". Rozhodla se totiž v hlavním vysílacím čase nasadit filmový snímek Svět podle Putina. Televize tak šla "hlavou proti zdi", v tomto případě proti zdi euroatlantické a proti "tzv. evropským hodnotám". 

 Svět podle Putina je čtyřhodinovým rozhovorem ruského prezidenta s americkým režisérem Oliverem Stonem. V originále má dílo název"Putin Interviews", Janouch pochválil název, který vybrala TV Prima. 

 "Tohle prvenství kanálu Prima Zoom zkrátka už nikdo nesebere a zmiňovaná stanice opět potvrdila, proč patří na českém trhu mezi nejoblíbenější..," napsal Janouch. 

Janouch sám se pustil i do rozboru rozhovorů. "Pro pravicové liberály, kteří nemají nic jiného na práci, než papouškovat oficiální prozápadní propagandu (a zároveň s tím napadat vše ruské), se Putin dokumentem prolhal," míní Janouch. Dodal, že dle jeho fanoušků ale mluvil pravdu. "Střízlivým odhadem se pak k té pravdě po většinu rok a půl trvajícího natáčení (mezi lety 2015-17) hodně blížil," zhodnotil. 

Janouch napadl i česká mainstreamová média, která o snímku psala. Vyčítal jim, že o snímku psali jako o něčem nudném a že tazatele Olivera Stonea označili za předsedu Putinova fanklubu, protože prý nekladl ruskému prezidentovi žádné nepříjemné otázky. 

"V prvním díle možná, ale při hodnocení celé série se i tato poznámka ukázala být nakonec mimo mísu. Stone se nebál, zejména v závěru celé série, jít Putinovi tvrdě do těla," nabízí svůj pohled Janouch. Závěrem dodal, že svět podle Putina je "daleko víc v pořádku," než ten podle "pokrytců z NATO," jehož jsme jakožto Česko také součástí. "Snad o tom díky Primě začne přemýšlet i co nejvíc Čechů," uvedl. 

Témata:  KSČM komunisté TV Prima Vladimír Putin

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy