Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila seniora z pokusu vraždy, hrozí mu až 18 let

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Frýdek-Místek - Moravskoslezští kriminalisté obvinili z pokusu vraždy muže (68), který se v rodinném domě na Frýdecko-Místecku minulý pátek pokusil zastřelit svou manželku (60). Seniorovi hrozí až 18 let vězení.

Manželský pár se hádal. Muž, který je s ohledem na svůj zdravotní stav upoután na lůžko, na ženu vystřelil legálně drženou krátkou zbraní.

"Své jednání pak muž telefonicky oznámil zaměstnankyni zdravotnického zařízení. Přivolaní policisté muže zadrželi, oběť byla ošetřena a převezena do nemocnice. Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajištěna byla i střelná zbraň," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policisté letos řešili v kraji už 11 případů vraždy či pokusu o ni. Všechny skutky se podařilo objasnit.

Témata:  pokus o vraždu krimi Moravskoslezský kraj zbraně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy