Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po ruzyňském letišti běhal divočák. podle celní policie je to rarita

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Kuriózní problém museli v noci na dnešek řešit zaměstnanci pražského ruzyňského letiště. Divočák pobíhající v areálu zpozdil v noci jeden let.

Šlo o ojedinělý případ, řekly mluvčí Letiště Václava Havla Marika Janoušková a mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. „Honili jsme tam zvířata i v minulosti, ale nevzpomínám si, že by mezi nimi bylo divoké prase," uvedla Rendlová.

Příslušníci cizinecké policie se snažili divočáka z letiště vyhnat, ale nakonec museli zvíře zastřelit.

Prase se dostalo přes oplocení do areálu letiště po 01:00. Žádné ohrožení letadel nebo větší omezení provozu na letišti však divočák nezpůsobil. „Jeden let byl kvůli tomu na startu opožděn o 20 minut," řekla Janoušková.

V Praze jsou v poslední době problémy s přemnoženými prasaty, ale zatím hlavně na východním okraji města, letiště leží na západním okraji.

Divočáci poničili zeleň i v okolí zástavby a několikrát napadli venčené psy. Pražský magistrát letos v dubnu oznámil, že počty divokých prasat v Praze má omezit zákaz jejich krmení v okolí zástavby a situaci má zlepšit také prořezávání zarostlých pozemků včetně budování průseků, kde by mohli myslivci prasata lépe střílet.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha divočáci EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. května 2024 11:36

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.