Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V nemocnici v Rumburku hořelo, třicítka pacientů musela opustit své pokoje

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Rumburk (Děčínsko) – Nepříjemný večer prožili někteří pacienti nemocnice v Rumburku. Kvůli požáru v zařízení muselo být evakuováno 28 lidí. Předběžná škoda na majetku je vyčíslena na 140.000 korun. Příčinu požáru hasiči zatím neuvedli.

Desítky hasičů zasahovaly ve středu večer v nemocničním zařízení v Rumburku na Děčínsku. Své pokoje muselo opustit 28 pacientů. Nikdo nebyl v ohrožení života.

K nemocnici v Lesní ulici vyjeli hasiči ve 20:00. Hořelo v pokoji ve druhém patře. "Hořela postel v pokoji se dvěma pacienty. Příčinou byla neopatrná manipulace s otevřeným ohněm," řekl ČTK krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Na místo operační středisko vyslalo jednotky z Rumburku, Varnsdorfu a Jiříkova, kromě cisteren dorazilo několik desítek hasičů i s výškovou technikou.

Policie případ prošetřuje pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová. Ta také dodala, že pacienti se po ukončení zásahu a odvětrání mohli do svých pokojů vrátit.

Témata:  nemocnice hasiči požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy