Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do třímístné dodávky se nacpalo 34 lidí. Jeli na stavbu dálnice D11 u Hradce Králové

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Čtyřiatřicet lidí se dokázalo vměstnat do třímístné dodávky a vyrazit na stavbu dálnice D11 u Hradce Králové. Na místo ale nedojeli, protože na silnici z Hradce Králové směrem na Náchod je zastavila police.

Řidič dodávky Renault Master dostal maximálně možnou pokutu 2000 korun a dělníci museli na stavbu dojít pěšky. Řidič se hájil tím, že auto pro přepravu lidí se mu rozbilo a že cesta náhradní dodávkou byla jen krátká. Dnes to řekla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Dodávku policejní hlídka zastavila při silniční kontrole na silnici 1/33 za odbočkou na obec Světí. Řidič měl doklady v pořádku, i zkouška na alkohol u něj byla negativní. "Během kontroly však začaly z nákladního prostoru vyskakovat osoby. Policisté jich napočítali 31 plus tři osoby sedící vpředu na sedadlech včetně řidiče," uvedla mluvčí.

Aby policie zvládla kontrolu všech lidí z dodávky, povolala na místo další tři hlídky. V autě cestovali Češi. Pokutu řidič dostal za překročení počtu přepravovaných osob, které navíc byly v nákladním prostoru.

V trase budoucí dálnice D11 od Hradce Králové směrem na Jaroměř pokračuje archeologický průzkum v hodnotě zhruba 800 milionů korun. Průzkumu na polích v blízkosti silnice I/33 na Náchod se účastní 150 až 200 lidí.

Témata:  Hradec Králové zajímavosti dodávka Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy