Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr školství Štech půjde na plánovanou operaci

Stanislav Štěch
Stanislav Štěch
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Ministr školství Stanislav Štech (za ČSSD) musí na plánovaný lékařský zákrok, od 10 září bude proto mimo úřad. Resort bude od příštího týdne řídit státní tajemník Jindřich Fryč, ministra na zasedání vlády a při vyjednávání o rozpočtu zastoupí náměstci.

Podle jeho vedoucí Kláry Bílé nejde o nic vážného, ale ministr to nemůže odkládat. "Podrobnosti nebude ministerstvo sdělovat," dodala.

Štech byl jmenován ministrem 21. června poté, co jeho předchůdkyně Kateřina Valachová (ČSSD) podala demisi kvůli kauze možného zneužití sportovních dotací.

Štěch jednal s ministrem financí Ivanem Pilným (ANO) o rozpočtu poprvé na konci července. Další setkání je plánováno na příští pondělí, Štecha na něm zastoupí jeho náměstkyně pro řízení ekonomické sekce Zuzana Matušková.

Podle ministerstva financí překračují požadavky resortu školství už nyní současný návrh výdajů na rok 2018 přibližně o 14 miliard korun. Letos školství hospodaří s rozpočtem 148 miliard korun, na příští rok požadovala Valachová 172 miliard. Ministerstvo financí ve svém návrhu zatím počítá se zhruba 160 miliardami korun.

Témata:  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky vláda státní rozpočet Stanislav Štěch

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy