Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé mohou uctít oběti útoků ve Španělsku zápisem do kondolenční knihy

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Praha - Památku 15 obětí teroristických útoků v Katalánsku mohou Češi dnes a ve středu uctít zápisem do kondolenční knihy španělského velvyslanectví v Praze.

Vystavena bude v Cervantesově institutu, který sídlí v ulici Na Rybníčku v Praze 2. "Obrací se na nás řada lidí, kteří by chtěli podpořit Španělsko po tragických událostech z posledních dní. Jsme jim za to velmi vděční," uvedli zástupci institutu. Dnes bude kondolenční kniha k dispozici od 10:00 do 16:00, ve středu pak od 10:00 do 15:00.

Řidič dodávky, kterým byl Maročan Júnis abú Jakúb (22), najížděl ve čtvrtek do lidí na barcelonské třídě La Rambla. Přitom zabil 13 lidí a přes sto jich zranil. Devět zraněných je stále v kritickém stavu.

Při útěku z Barcelony zavraždil muže, s jehož autem ujel policejní hlídce. Katalánská policie Maročana v pondělí večer zastřelila. Další útok automobilem se stal ve městě Cambirls, zemřela při něm jedna žena.

Témata:  teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Španělsko Praha

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy