reklama

Špičky ODS plánují před voliče předstoupit ve čtvrtek, hnutí STAN zahájí kampaň v neděli. Ve stejném termínu zřejmě představí hlavní programové teze hnutí ANO. Komunisté uspořádají první větší akci až v sobotu 16. září, start až po prázdninách zvolili i lidovci a TOP 09.

Zajímavý týden čeká zájemce o politiku v Brně. Tamní Moravské náměstí se známou sochu Jošta Lucemburského si pro úterní start kampaně vybral premiér a jihomoravský lídr ČSSD Bohuslav Sobotka. Spolu s dalšími osobnostmi ČSSD při ní podle pozvánky vezme "občany i zástupce médií na neobvyklou procházku těmi nejdůležitějšími volebními tématy pro Brno a jižní Moravu". V pátek na stejném místě zahájí horkou fázi kampaně s podtitulem "Spouštíme modrou vlnu" ODS, jejíž předseda Petr Fiala vede jihomoravskou kandidátku.

Starostové a nezávislí podle mluvčího Karla Kremla plánují zahájení kampaně pod širým nebem na příští neděli. Na konec posledního prázdninového týdne připravuje představení programu vládní hnutí ANO.

Komunisté uspořádají první velkou akci v sobotu 16. září v na Pardubicku ve Svojšicích, řekl ČTK šéf jejich volebního štábu Jiří Dolejš. Podle plakátku tam na setkání s občany vystoupí komunističtí poslanci a lídři a zazpívá i známá dvojice Eva a Vašek.