Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Billboardy s českou vlajkou? ŘSD je zřejmě začne odstraňovat, Ťok se ale poradí s právníky

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lovosice - Podle novely zákona má k 1. září od silnic zmizet na 3000 z celkem 25.000 poutačů v ČR. Ředitelství silnic a dálnic začne zřejmě zřejmě odstraňovat billboardy u dálnic a silnic prvních tříd bez ohledu na to, jestli na nich bude komerční, nebo nekomerční motiv.

Ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) zaráží, že se věc řeší teprve nyní, když zákon byl schválen před pěti lety. O dalším postupu rozhodují právníci. Z předběžné debaty s právníky o tom, zda v případě, že se dá na nosič billboardu motiv vlajky, podle Ťoka vyplynulo, že to na věc nemá žádný vliv. "Nicméně já si nechám udělat ještě jedno posouzení, abych si byl jistý," řekl Ťok.

Ministerstvo se v současné době přiklání k tomu, že billboardy zmizí bez ohledu na to, co na nich bude. "My budeme pravděpodobně odstraňovat všechny - vlajkové nebo nevlajkové. Už se těším na rozličné názory právníků, které si od teď v příštích dnech přečtu, jestli když umístíte na billboard vlajku, tak to přestává být billboardem a začíná to být něčím jiným," dodal ministr.

Pokud by stát k odstraňování billboardů přistoupil, dělalo by to Ředitelství silnic a dálnic. Náklady by pak organizace podle Ťoka vymáhala. Provozovatelé venkovní reklamy dnes oznámili, že billboardy neodstraní. 

Témata:  billboardy Dan Ťok dálnice silnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy