Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V českých městech se objevily billboardy, je na nich i vzkaz v arabštině

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Praha - Billboardy s nápisy v cizích jazycích, které se počátkem listopadu objevily v Praze, Brně a Ostravě, zobrazují ručně psaná poděkování lidí, jimž pomáhá česká humanitární organizace Člověk v tísni. Celkem Češi díky neziskové organizaci v současnosti pomáhají ve 30 státech.

Vzkaz "Češi, děkujem!" napsali svým písmem učitel z Afghánistánu, dobrovolník z Barmy, muž z východní Ukrajiny a dívka ze Sýrie. Padesátka billboardů je součástí kampaně cesidekujem.cz.

Místo na billboardech dostala humanitární organizace zdarma, bez nároku na honorář pracovali také další partneři kampaně. Na webu kampaně jsou poděkování ze Sýrie, Afghánistánu, Barmy, Ukrajiny, Gruzie, Kambodži a Etiopie.

Druhá fáze kampaně teď ukazuje osudy lidí, které rozvojová a humanitární pomoc podpořila. "Díky konkrétním příběhům ukazujeme, jak naše pomoc funguje. Pomáháme lidem v chudých zemích vlastně k tomu, aby si dokázali pomoci sami. Podporujeme jejich vzdělání nebo odstraňujeme překážky, které jim brání vlastními silami se vymanit z chudoby," řekl ke kampani ředitel rozvojové a humanitární sekce Člověka v tísni Jan Mrkvička.

Za 25 let svého působení Člověk v tísni pomohl víc než 18 milionům lidí. Podporují ho v tom desetitisíce českých dárců. "Už 25 let zlepšujeme přístup ke vzdělání, pitné vodě, zdravotní péči, možnostem obživy, ale také rozdáváme základní humanitární pomoc jako jídlo. Vidíme, že skutečně pomáháme konkrétním lidem," řekl ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

Témata:  Člověk v tísni (People in Need) Češi humanitární pomoc billboardy lidé

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.