reklama

"Obvodní soud pro Prahu 2 obdržel žalobu, kterou žalobkyně žádá odškodné ve výši téměř pět milionů korun. Soud v současné době čeká na vyjádření strany žalované,“ sdělila pro Radiožurnál mluvčí soudu Marcela Pröllerová.

Marešová se domáhá odškodnění po ministerstvu spravedlnosti, které jí letos mimosoudně vyplatilo víc než milion korun. Advokátka Marešové Iva Jónová v minulosti vzkázala, že přiznané peníze nepokryly škodu, kterou stát Marešové způsobil. Mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Schejbalová se k žalobě nechtěla vyjadřovat.

Marešová čelila obžalobě, podle které v rumburské nemocnici v letech 2010 až 2014 píchala pacientům silné dávky draslíku, po kterých jim selhalo srdce. Vyšetřování odstartovalo úmrtí jedné pacientky. Policie Marešovou v létě 2014 obvinila nejprve z této vraždy, na základě znaleckého posudku pak z dalších pěti vražd.

Státní zástupce pro ni žádal doživotí. Ústecký krajský soud Marešovou loni v lednu obžaloby zprostil. Dospěl k závěru, že není prokázáno, že by se skutky vůbec staly.