Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KSČM postoj nezmění. Konec NATO a daňových rájů

IX. sjezd KSČM v Praze
IX. sjezd KSČM v Praze
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha - Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) nezmění svoje směřování. Komunisté dál budou požadovat vystoupení Česka ze Severoatlantického paktu, zrušení NATO.

V souvislosti s církevními restitucemi komunisté mluví o zákonné nápravě jejich majetkových dopadů a prosazení urychlené odluky církve od státu. Nový místopředseda pro ideologickou práci Josef Skála chce, aby byla činnost KSČM viditelnější.

V bezpečnostní politice se KSČM bude podle sjezdového dokumentu věnovat v příštích čtyřech letech také podpoře opatření k zamezení nelegální migrace a upevnění obrany společných schengenských hranic. Přitom chce vystupovat proti neofašismu, nacionalismu a xenofobii.

V ekonomice se komunisté hlásí k snaze o posilování státního podílu ve strategických odvětvích a podpoře družstevnictví. Prosadit chtějí solidárnější daně, výraznou daňovou progresi, zdanění spekulativního kapitálu a snížení nepřímých daní. Voličům bude KSČM slibovat také konec odtékání daní do daňových rájů.

Témata:  KSČM NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy