Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi testují e-shop Lidlu, za týden ho navštívilo 700 tisíc lidí

Lidl, supermarket
Lidl, supermarket
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - E-shop diskontu Lidl navštívilo první týden fungování 700 tisíc lidí, přičemž největší poptávka je po oblečení. Potraviny online obchod nenabízí. Spustit svůj e-shop plánuje i Globus.

"Stránky navštívilo několik set tisíc zájemců, což dokonce v den startu vedlo k dočasnému přetížení systému," uvedla mluvčí Lidlu Zuzana Holá. Nejčastěji zákazníci objednávají oblečení a nářadí.

Hypermarkety Globus zatím prodávají on-line jen víno. "Přes rok provozujeme e-vinotéku, ve které nabízíme stovky položek kvalitních vín a některé i exkluzivně. O postupném rozšíření e-shopu uvažujeme do budoucna," uvedla mluvčí Globusu Pavla Hobíková.

Nyní se Globus soustředí na rozšiřování sortimentu ve svých 15 kamenných prodejnách, které postupně prochází rekonstrukcí, dodala mluvčí.

Češi při nákupech v e-shopech utratili během prvního pololetí letošního roku 46,4 miliardy korun, meziročně o 13 procent víc. Letos by mohly tržby internetových obchodů dosáhnou zhruba 115 miliard korun.

Témata:  Lidl e-shopy Globus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy